Stilfser Stelvio DOP

Stilfser Stelvio DOP

Stelvio DOP is een halfharde, gewassen korst kaas gemaakt op het grondgebied van Bolzano . Deze wordt niet alleen "Stelvio" genoemd, maar ook "Stilfser", vanwege de berg Stelvio-Stilfser, het geografische centrum van de productie. De regio's van deze gebieden die tot het productie gebied behoren, zijn: Val Venosta, Burgraviato, Salto-Sciliar, Val Pusteria, Val D'Isarco en het specifieke gebied van Bolzano.

Dit gebied is tussen de 500 en 2000 meter hoog, buitengewoon rijk aan vegetatie. Er wordt er sinds vele eeuwen kaas geproduceerd die verband houdt met de omgevingsfactoren. De lokale vegetatie vormt de basis van het voeren van koeien, waarvan de melk wordt gebruikt om Stelvio te produceren. De beschermde oorsprongsbenaming is in 2007 erkend. 

 

  • Artikelnummer: 5625
  • Land: Italië
  • Gewicht: 10kg
  • Melk: Koemelk
  • Vetgehalte: 50+ Smaak: Ronde volle smaak met nootachtige tonen
Meer weten? Neem contact op