Gerookte Noordzee kaas (BIO)

Gerookte  Noordzee kaas (BIO)

In het Deense plaatsje Bovbjerg in Noord Jutland, staat op circa 500 meter van de Noordzee het kaaspakhuis van Thise. In dit kaaspakhuis ligt het geheim van de Gerookte Noordzee kaas. De zorg voor deze heerlijke pittige en gerookte kaas begint al daarvoor. Er zijn namelijk 7 bioveehouders in de omgeving van dit kaaspakhuis. Deze boeren leveren hun biologische melk aan Thise. Thise maakt de gerookte  Noordzee kaas, welke na het peklen koud gerookt wordt alvorens  die met een roodcultuur wordt behandeld. Vervolgens gaat deze kaas na 4 weken naar het kaaspakhuis aan de kust. Daar rijpt de kaas ongeveer 40 weken in het speciale klimaat van het “Noordzee” kaaspakhuis. De bijzondere behandeling in dit kaaspakhuis houdt in dat de zilte Noordzeelucht via het ventilatiesysteem in de rijpingskamers word geblazen. Het geheim van de Noordzeekaas schuilt in de rijping onder ‘overdruk’, en het contact met de Noordzeelucht.

Voor het stremen wordt dierlijk stremsel gebruikt.

  • Artikelnummer: 5121
  • Land: Denemarken
  • Leeftijd: 40 weken
  • Gewicht: 6 kg
  • Melk: Biologische, gepasteuriseerde koemelk
  • Vetgehalte: 48+ Smaak: ziltig, pittig en rook
  • Download productsheet
Meer weten? Neem contact op